Sushi Fluorescent!

He quedat bocabadat en conèixer que han registrat la marca glowingsushi (www.glowingsushi.com) a America! Sushi FLUORESCENT!!! Sushi lluminós fet amb un peix transgènic anomenat GloFish.

El GloFish és un peix zebra modificat genèticament perquè emeti llum i patentat per una empresa que el comercialitza en aquesta web: www.glofish.com. Potser a alguns de vosaltres els sonarà estrany això de patentar éssers vius, però efectivament, si compleixen uns certs requisits és legal. El GloPeix doncs és un peix modificat genèticament per tal que expressi la GFP ( green fluorescent protein) una proteïna que emet llum verda i que procedeix d’una espècie de medusa. Inicialment es va fer per diferents estudis científics,més tard però, es va començar a vendre com a “mascota cool” i se’n van començar a comercialitzar de diferents colors.

Exemplars de GloFish de diferents colors

 Ara, encara han anat més lluny, i proposen aquest peix com a ingredient per fer Sushi. El motiu pel qual han escollit el Sushi per utilitzar-lo com a aliment és evident, cuit deixaria de ser fluorescent ja que la GFP es desnaturalitzaria. En principi aquesta proteïna fluorescent no és tòxica pels humans, així menjar aquest peix és tant segur com menjar qualsevol altre peix comestible criat en captivitat. Ara bé, deixem a banda la seguretat alimentària i preguntem-nos “Calia???”.

A continuació us deixo el vídeo que ensenyen a elaborar aquest Sushi:

*Si no veieu el vídeo de com preparar el Sushi: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YQz60FBTfts

M’agradaria conèixer la vostra opinió; cal tenir un peix fluorescent en una peixera a casa? Cal anar a menjar sushi fluorescent? Pels que em respondríeu que sí, em sap greu dir-vos que a Europa la possessió i comercialització de moment n’està prohibida.

Glowing Sushi

 A part de la inutilitat que els hi trobo, hi ha una cosa que em preocupa més. Imagina que algú es cansa de tenir aquest peix-bombeta a casa i decideix llençar-los a un riu, o que algú els tira pel vàter, o que per qualsevol motiu aquests peixets aconsegueixen arribar als rius i llacs. Els seu impacte ambiental és totalment imprevisible! Si bé és cert que en la seva pàgina web asseguren que és totalment segur pel medi ambient, experts europeus, a criteri meu de forma correcta, n’han prohibit la comercialització i possessió al·legant perill ambiental.

En la meva humil opinió, són coses com aquestes les que perjudiquen l’acceptació social de la biotecnologia.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Biologia, Biotecnologia, Curiositats i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *