Cloud Computing I – El futur de la informàtica (Introducció)

Benvinguts al nostre blog.

En tot un seguit d’entrades que farem sobre cloud computing, us explicaré un dels fenòmens més interessants que s’està produint en el món de la informàtica i que en el futur canviarà completament la nostra concepció dels ordinadors. Avui us faré una petita introducció, i en properes entrades us mostraré serveis fascinants dels quals us podeu beneficiar. Esperem que us agradi!

Surts de casa, et sents molt lleuger, fa temps que temps que has abandonat el teu ordinador portàtil, que deixes el tablet tirat al sofà i una eternitat que no toques un boli. També has abandonat les claus des que la porta de casa s’obre dient-li amablement “bon dia” i la cartera des que pots pagar posant el palmell de la mà sobre el taulell. Treus el mòbil (l’única cosa que encara portes) i li demanes un cotxe. Segons després surt de la cantonada un vehicle individual que es para davant teu. El cotxe et demana si vols anar al cafè on tens una cita amb els teus amics. Li dius que si. Comença a sonar música. La mateixa cançó que estaves escoltant fa una estona exactament en el punt on l’havies deixat. Agafes el tablet del cotxe que està esperant amb una revista oberta a la pàgina que estaves llegint abans de sortir (amb el tablet aquell que tens tirat al sofà). Arribes al cafè.

Has arribat 20min abans de la cita, des que han millorat l’algorisme de gestió del trànsit que els cotxes van a tota pastilla. En aquesta cafeteria tenen alguns ordinadors d’escriptori. N’agafes un. Es un model força antic i per identificar-te encara has d’entrar el teu nom d’usuari i la contrasenya. Automàticament, apareix a la pantalla la fotografia que estaves editant ahir a la universitat amb el photoshop, el navegador engegat amb les pestanyes que estaves consultant sobre retoc fotogràfic. Et poses els auriculars, la mateixa música del cotxe segueix sonant. No vols seguir treballant, així que obres un moderníssim joc de carreres que trobes a la carpeta d’aplicacions de l’ordinador — Un moment! Què passa aquí!? El teu joc a l’ordinador del cafè? Que no era un ordinador vell, ja podrà! Però si ni tan sols has tancat el photoshop!

Arriben els teus amics…

Al vespre aneu a casa del teu amic a mirar una pel·lícula. En tens pensada una de molt bona, no recordes el títol.

-A quina llista la tens? Et pregunta.

-No tinc les llites públiques. M’haig de connectar a la teva tele.

Et recrimina que no publiquis les llistes de pelis. Tu li respons que ets fet a l’antiga i ho prefereixes així.

En el text no només apareix cloud computing. Es mostren moltes altres tecnologies com control per veu, mètodes d’identificació i conducció automàtica que no tenen res a veure amb el cloud computing.

En pròximes entrades veurem com ja ens anem apropant a aquest “món ideal”

Fins aviat!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cloud computing, Informàtica i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Cloud Computing I – El futur de la informàtica (Introducció)

  1. Albert diu:

    carai tu, ho trobu molt interessant tot i que no tinc clar ven bé que és aixó del “cloud computing”.

    • nest diu:

      Cloud computing significa bàsicament l’us de programes informàtics com a servei i no com a producte. Per que ho entenguis, tu que ets dissenyador, per utilitzar el photoshop et connectaries a un servidor (un ordinador que ofereix serveis) a través d’Internet i utilitzaries el photoshop que hi ha intal·lat en el servidor en coptes de tenir-lo a casa teva. D’aquesta manera podràs fer servir el photoshop des de qualsevol ordinador encara que no el porti instal·lat o fins i tot si no és prou potent per fer-lo anar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *